Muzeul Naţional Cotroceni


Porţi deschise

Muzeul Naţional Cotroceni participă sâmbată, 21 mai 2016, la cea de-a XII-a ediţie a programului european „Noaptea Muzeelor“, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Programul Noaptea Muzeelor îşi propune să continue să fie un reper în calendarul consumatorului de cultură din Bucureşti şi din întreaga ţară. Cu acest prilej, Muzeul Naţional Cotroceni oferă publicului vizitator următorul program:
► 19.00 - 24.00 - vizitarea gratuită a saloanelor regale de la etajul I
► vizitarea gratuită a expoziţiei „Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Époque la interbelic“
► 19.00 - 20.00 spectacol de teatru, muzică şi dans susţinut de copiii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sector 6
► 21.00 - 21.30 - recital susţinut de grupul The Twisters - Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
► 19.00 - 21.30 - parada vehiculelor de epocă - în colaborare cu „Retromobil Club România“

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om - copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. Ziua Internaţională a Copilului - 1 Iunie, a intrat în istorie, ca având începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor.
Ca în fiecare an, Muzeul Naţional Cotroceni aniversează ziua de 1 Iunie - Ziua Internaţională prin acordarea de gratuitate grupurilor de copii, care vor vizita muzeul.

Muzeul Naţional Cotroceni a marcat duminică, 28 august 2016, împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, decizie adoptată în cadrul istoricului Consiliu de Coroană care a avut loc la Palatul Cotroceni, prin vizitarea gratuită a etajului I al MNC, vizitarea expoziţiei „Marele Război“ şi proiecţii de film istoric.

poza

poza

poza

poza